Ulla REMES

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 50 91 777 52

Ulla Remes on kuopiolainen kuva- ja yhteisötaiteilija ja Tuntumenetelmän kehittäjä, Tuntumenetelmä Oy:n toimitusjohtaja. Tuntumenetelmässä käytetään luovia, dialogisia menetelmiä työtiimien tai  esihenkilöiden tunneymmärryksen lisäämiseksi. Yrityksessä on neljä kouluttajaa.  

Yrityksen kotisivut löytyvät osoitteesta tuntumenetelma.fi. Käy tutustumassa ja lataa tavaramerkkirekisteröityä Tunnemenestys-valmennusta esittelevä opas! Ulla Remeksen yrittäjäprofiili näkyy LinkedInissä hänen nimellään.

Tunnemenestys-valmennuksen motto on: Tunne itsesi, tunne tiimisi, tunne menestys!

Haluatko tutustua taiteilijan teoksiin ja taustaan paremmin? Kuvataiteilijamatrikkelista löydät ajantasaisen tiedon ja laajemman kattauksen Ulla Remeksen taiteesta, jonka taakse Remes avaa näkymiä Instagramissa @ullaremes -tilillä. 

Ulla Remes on Luovien alojen yhdistys Myllyn varapuheenjohtaja, Kulttuuriseura Pielisen Lumo ry:n hallituksen jäsen ja Ars Liberan hallituksen varajäsen. 

Ulla Remes

Tekniikkana Ulla Remes käyttää sekatekniikkaa, jossa hän käsittelee vesiliukoisia värejä hyödyntäen ohuen ja paksun, herkän ja vahvan, heikon ja kestävän intensiivistä vuoropuhelua, jolla on hänelle syvempi, elämää ja vuorovaikutusta kuvaava merkitys. Mukana on usein yhteiskunnallinen viesti. Remeksen työskentely on monikerroksista ja usein myös osallistavaa.

Maalaukset voivat olla paperille tai kankaalle tehtyjä, ja niihin tulevat voimakkaasti läpi hetken valoon sitoutuneen ympäristön lisäksi kokemukset ja tunteet juuri siitä hetkestä, jolloin maalausta työstetään. Siten Remeksen teoksissa näkyy erityisen hyvin jatkumo ja sidonnaisuus elämäntilanteeseen, aikaan ja paikkaan sekä tietysti käsiteltävänä olevaan teemaan. 

Ympäristön vaikutus näkyy erityisesti Remeksen residenssijaksojen maalauksissa. Hän on vuodesta 2010 alkaen joka vuosi työskennellyt kuukauden tai kaksi kansainvälisissä residensseissä, mm. Suomen Ateenan-instituutin kuvataiteilijaresidensseissä 2017, 2018 ja 2019. Aiempaa kansainvälistä residenssikokemusta hänellä on Taiteen edistämiskeskuksen residensseistä Arenys de Marista Espanjasta ja Materasta Italiasta, Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön residensseistä Marbellasta Espanjasta ja Grassinan Ateljeetalosta Firenzestä. 

Galleria

Työkokemus

TOIMITUSJOHTAJA | TUNTUMENETELMÄ OY
Toimitusjohtaja ja luova kehittäjä 2019-

YHTEISÖTAIDEPROJEKTIT

Yhteisötaidetta vuodesta 2005, mm. Suomen Akatemia, Kuopion taidemuseo ja Kuopion kaupunki,  Tero Annanollin kanssa Kansallisteatteri, Turun Kulttuuripääkaupunkihanke, Helsingin Taiteiden yö, Kirkkopäivät, Kirkon Diakoniapäivät, Helsingin Designjuhlavuoden hanke (mukana myös Kaisa Salmi)

Ryhmän- ja yksilönohjauksia Tuntumenetelmän avulla vuodesta 2002

PÄÄTOIMITTAJA JA VIESTINTÄPÄÄLLIKKÖ | KIRKKO JA KOTI, KUOPION EV.LUT. SEURAKUNNAT
Hoitanut päätoimittajan ja viestintäpäällikön tehtäviä 2013-2014 ja lukuisia eripituisia jaksoja aiemmin

TUTKIJA-KEHITTÄJÄ/ MINNA CANTH -INSTITUUTTI, ITÄ-SUOMEN YLIOPISTO, 4 kk

TOIMITTAJA JA TIEDOTTAJA / KIRKKO JA KOTI, KUOPION EV.LUT. SEURAKUNNAT, vuosia alk. 1999

TOIMITTAJA/ KOTIMAA-LEHTI, 1997-1999

KESÄTOIMITTAJA/ PIELAVESI-KEITELE, neljä kesää 1986-1990

HELSINGIN YLIOPISTO

Teologian maisteri, pääaineena uskontotiede, lisäksi kasvatustiede, pedagoginen pätevyys kaikille asteille sekä erikoistuminen viestijäksi

Koulutus

HELSINGIN YLIOPISTO

Teologian maisteri, pääaineina uskontotiede ja dogmatiikka, lisäksi kasvatustiede, pedagoginen pätevyys kaikille asteille sekä erikoistuminen viestijäksi

TAIDEKOULUTUS

Taideteollinen korkeakoulu, aineopintoja, piirustussalia Helsingin yliopistolla, hajakursseja Vapaassa Taidekoulussa

MUUTA KOULUTUSTA
Kulttuurin- ja sisällöntuotantoa Sibelius-Akatemian järjestämänä,

Kulttuurimatkailuntuottaja Visit Finlandin valmentamana,

Journalismia Tampereen Yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa

Lasten ja nuorten tunnetaidonohjaaja, kouluttajana Tunne ja taida oy