Ulla Remes on taiteilija ja luova kehittäjä

Ulla Remes on kuopiolainen kuva- ja yhteisötaiteilija ja Tuntumenetelmän kehittäjä, Tuntumenetelmä Oy:n toimitusjohtaja. Tuntumenetelmässä käytetään luovia, toiminnallisia menetelmiä työtiimien kehittymisen mahdollistajaksi sekä työssä jaksamisen ja esihenkilöiden tunneymmärryksen lisäämiseksi. Tuntumenetelmää on käytetty jo tuhansien ihmisten kanssa – Ulla Remes lanseerasi menetelmän ohjaustyönsä perustaksi 2002.

Yrityksen kotisivut löytyvät osoitteesta tuntumenetelma.fi. Käy tutustumassa ja lataa tavaramerkkirekisteröityä Tunnemenestys-valmennusta esittelevä opas! Ulla Remeksen yrittäjäprofiili näkyy LinkedInissä hänen nimellään. Tunnemenestys-valmennuksen motot ovat nämä: 

Tunne itsesi, tunne tiimisi, tunne menestys! Tunnetaan itsemme ja toisemme!

Uusin työtapa Remeksellä on Tuntumaalaus, joka on tunneilmaston näkyväksi tekevää live artia esimerkiksi seminaarissa tai poikkitaiteellisessa yhteistyössä.

Haluatko tutustua taiteilijan teoksiin ja taustaan paremmin? Kuvataiteilijamatrikkelista löydät tietoa Ulla Remeksen taiteesta, jonka työprosessia Remes avaa Instagramissa @ullaremes -tilillä.

Ulla Remes on Luovien alojen yhdistys Pro Myllyn varapuheenjohtaja, Kulttuuriseura Pielisen Lumo ry:n hallituksen jäsen, Suomen Taidemaalariliiton ja Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Liberan jäsen.

Kuva: Timo Hartikainen

Ulla Remekselle maalaus on tunnetta

Ulla Remes on kuvataiteilijana vahva koloristi. Väri ja siihen latautunut tunne ovat merkityksellisiä hänen intensiivisissa, energisissa teoksissaan. Hän ottaa vaikutteensa usein ensin luonnosta ja abstrahoi teoksen maalatessaan.

Tekniikkana Ulla Remes käyttää sekatekniikkaa, jossa hän vesiliukoisilla väreillä tutkii ohuen ja paksun, herkän ja vahvan, hauraan ja kestävän intensiivistä vuoropuhelua, jolla on hänelle syvempi, elämää ja vuorovaikutusta kuvaava merkitys. Mukana on usein yhteiskunnallinen viesti. Remeksen työskentely on monikerroksista ja usein myös osallistavaa.

Maalaukset voivat olla paperille tai kankaalle tehtyjä, ja niihin tulevat voimakkaasti läpi kokemukset ja tunteet maalaushetkestä. Siten Remeksen teoksissa näkyy erityisen hyvin jatkumo ja sidonnaisuus elämäntilanteeseen, aikaan ja paikkaan sekä käsiteltävänä olevaan teemaan.

Ympäristön vaikutus näkyy erityisesti Remeksen residenssijaksojen maalauksissa. Hän on vuodesta 2010 alkaen joka vuosi työskennellyt kuukauden tai kaksi kansainvälisissä residensseissä, mm. Suomen Ateenan-instituutin kuvataiteilijaresidensseissä 2017, 2018 ja 2019. Aiempaa kansainvälistä residenssikokemusta hänellä on Taiteen edistämiskeskuksen residensseistä Arenys de Marista Espanjasta ja Materasta Italiasta, Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön residensseistä Marbellasta Espanjasta ja Grassinan Ateljeetalosta Firenzestä.

 

Värissä on vahva tunne - lähtökohtana usein luonto

 

Työkokemus

TOIMITUSJOHTAJA | TUNTUMENETELMÄ OY
Toimitusjohtaja ja luova kehittäjä 2019-

YHTEISÖTAIDEPROJEKTIT

Yhteisötaidetta vuodesta 2005, mm. Suomen Akatemia, Kuopion taidemuseo ja Kuopion kaupunki,  Tero Annanollin kanssa Kansallisteatteri, Turun Kulttuuripääkaupunkihanke, Helsingin Taiteiden yö, Kirkkopäivät, Kirkon Diakoniapäivät, Helsingin Designjuhlavuoden hanke (mukana myös Kaisa Salmi)

Luovia, taidelähtöisiä ryhmän- ja yksilönohjauksia Tuntumenetelmän avulla vuodesta 2002

Koulutus

HELSINGIN YLIOPISTO

Teologian maisteri, pääaineena uskontotiede, lisäksi kasvatustiede (pedagoginen pätevyys kaikille asteille) sekä erikoistuminen viestijäksi

TAIDEKOULUTUS

Taideteollisessa korkeakoulussa aineopintoja, hajaopintoja piirustussalilta Helsingin yliopistolla ja Vapaasta Taidekoulusta

MUUTA KOULUTUSTA

Kulttuurin- ja sisällöntuotantoa Sibelius-Akatemian järjestämänä

Kulttuurimatkailuntuottaja Visit Finlandin valmentamana

Journalismia Tampereen Yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa

Lasten ja nuorten tunnetaidonohjaajaopintoja, kouluttajana Tunne ja taida oy