Ulla Remes


This user account status is Approved

Ulla Remes on voimakasotteinen, intensiivinen koloristi, jolle on ominaista vahvan ja herkän, paksun ja ohuen värin vuoropuhelu merkityksellisessä hetkessä. Remes ottaa lähtökohdat teoksilleen luonnosta. Abstrahoituneissa maalauksissa jäljellä on pelkistetty, viitteellinen vaikutelma, mielen maisema. Usein hän käsittelee teoksissaan myös yhteiskunnallisia teemoja. Voimakkaat akryylimaalaukset kankaalle tai mdf-levylle ovat saaneet rinnalleen paperimaalauksista ja esineistä (ready made) koostuvat installaatiot.

Remeksellä on takanaan lähes 30 yksityisnäyttelyä ja saman verran ryhmä- ja yhteisnäyttelyitä. Hänen teoksiaan on nähty mm. Japanissa, Portugalissa, Espanjassa, Unkarissa, Iso-Britanniassa ja niitä on useissa julkisissa kokoelmissa.

Kuopiossa työskentelevä Ulla Remes toimii myös yhteisötaiteilijana. Hän on Tero Annanollin kanssa ollut mukana mm. Turun kulttuuripääkaupunkihankkeessa, Helsingin Designjuhlavuoden hankkeessa (mukana myös Kaisa Salmi), valtakunnallisilla Kirkkopäivillä Kouvolassa ja Helsingin taiteiden yössä. Remeksellä on valmisteilla väitöskirja taiteen soveltavasta käytön mahdollisuuksista työelämän kontekstissa.