Myllyn juhlanäyttely


Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry:n 10 vuotis juhlanäyttely

6.6.-15.8.2020 Kauppakeskus Apaja

Avoinna ma-pe 7.30-21, la 8-21, su 10-19

Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry. täyttää 10 vuotta! Juhlavuotta on vietetty erilaisin tapahtumin vuodesta 2019 alkaen. Ohjelmistoon kuuluva MYLLY X juhlanäyttely järjestetään kahdessa osassa: kesällä 2020 Kauppakeskus Apajassa Kuopiossa ja syksyllä Siilinjärven kirjaston näyttelytila Artsissa.

Kauppakeskus Apajan käytävillä kulkiessasi voit päästä korona-ajalle soveltuvaan ikkunanäyttelyyn. Tämän helpompaa ei taiteesta nauttiminen voi olla: taide on siellä, missä itsekin olet, kaupungin ydinkeskustassa – piipahda ohi kulkiessasi, pysähdy tutkimaan teoksia ravintoloihin mennessäsi tai laskeudu näyttelyyn torilta salaattitarvikkeita hakiessasi.

Apajassa esittäytyvät uusilla teoksilla kauppojen ja ravintoloiden lomassa Myllyn taiteilijat Kristiina Korpela, Leo Kosonen, Sinikka Kosonen, Ulla Remes, Katri Suonio, Tiina Tanskanen, Tarja Wallius ja Nina Kaartinen, Liiketilat täyttyvät  installaatiosta, maalauksista ja videoteoksista, joista monet käsittelevät ympäristöteemoja. Tunnistat näyttelytilat siitä, että taiteilijoiden teokset on merkitty ikkunoihin Myllyn juhlavuosilogolla.

Näyttely on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikoina. Näyttelyn kokonaisuus muuttuu vapaana olevien näyttelytilojen mukaan.

Mylly X -juhlanäyttelyssä Siilinjärvellä esittäytyvät taiteilijat Anja Sollas, Elsie Komulainen, Pasi Siipola, Samu Kaivola ja Nina Venäläinen. Näyttely järjestetään 2.10.-29.10.2020.


Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry perustettiin vuonna 2009 parantamaan taiteilijoiden työoloja, työllistymistä ja luomaan innovatiivista, energista vuorovaikutusta luovien alojen toimijoiden kesken: yritysten, yhteisöjen, eri alojen taiteilijoiden kesken koko Pohjois-Savon alueella. Keskeinen tavoite on ollut luoda pysyvä, fyysinen tila synergialle ja verkostoitumiselle. Mylly sai ensimmäiset tilat käyttöönsä vuonna 2010.

www.artmylly.com