KANTTILAN KUKAT KIERTOON


Tiedote 23.9.2019

Kanttilan piha, Kuninkaankatu 15

Perjantaina 27.9. klo 14-18
Lauantaina 28.9. klo 10-16

Minna Canthin 175-vuotisjuhlien kunniaksi Kanttilan pihaa Kuopiossa on kukitettu kaupunkilaisten voimin. Ikkunoihin on ripustettu kuvia Kanttilassa työskennelleistä – taidetoimikunnan väkeä, taiteilijoita, kirjailijoita ja muita kulttuurihenkilöitä. Kummikirjailijoita kutsuttiin tuomaan omat lahjansa Minnalle. Muun muassa Sirpa Kähköseltä syntyi ryytikoppa tuoksuvine yrtteineen ja Jouni Tossavaiselta rampa kuusi kriittisine teksteineen. Pihatapahtumassa tulevana perjantaina ja lauantaina laitetaan kiertoon pihan satoa: kukkasia, yrttejä, siemeniä, kurpitsoita, kakkureseptejä ja kertomuksia. Tapahtuma on avoin kaikelle kansalle.

Koko kesän kestäneen ja pihan kokoisen taideteoksen on toteuttanut työryhmä Korpela-Kivimäki-Vuorikari.

Kanttilan kukat kiertoon -tapahtuma päättää heinäkuussa alkaneen Kanttilan kesäpiha -kokonaisuuden.  Kiitokset Kanttilan yhteisöllisestä puutarhasta kaikille osallistujille ja Kuopion kaupungille talkoista. Kesän opastetut kierrokset on toteuttanut Minna Canthin talo ry MC 175 juhlavuoden kunniaksi saadulla yhdistystuella. Päätöstapahtuma on osa Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry:n 10 vuotis juhlavuotta teemalla 10 vuotta – 10 hyvää tekoa. Myllyn juhlavuotta tukee Taiteen edistämiskeskus.