Ajankohtaista


Hyvän mielen PIPOPAJA

Tule ompelemaan syöpään sairastuneelle pipo!

Työpajassa valmistetaan pipoja kierrätysmateriaalista ompelukoneella ompelemalla. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta pipon tekemisestä tai ompelusta. Ohjauksen ja kaavat saat työpajassa ja voit tarttua siihen osioon piponvalmistuksessa mikä tuntuu omimmalta: leikkaukseen, silitykseen tai ompeluun. Osallistuminen on maksutonta ja voit viettää työpajassa sen verran aikaa kuin haluat.

Pipomallin on suunnitellut ja työskentelyä ohjaa tekstiilitaitielija Tarja Wallius

Valmiit pipot lahjoitetaan Kuopion Ylipistollisen keskussairaalan Sädesairaalaan.

Voit myös lahjoittaa pipoja varten puhtaita ja siistejä puuvilla-trikookankaita. Kankaita voi tuoda Syöpäyhdistykselle toimiston aukioloaikoina, ma-pe 9-16 ja pe 9-13.

Hyvän mielen pipopaja tiistai 26.11. klo 12-17

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys
Kuninkaankatu 23 B
Kuopio

Työpaja on osa ekstiilitaiteilija Tarja Walliuksen sekä Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen 60 v juhlavuotta. Samalla se on osa Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry:n 10 vuotis juhlavuotta teemalla 10 vuotta – 10 hyvää tekoa. Myllyn juhlavuotta tukee Taiteen edistämiskeskus.

 


 


Akvarellipaja Mäntytuvalla

Tiedote 20.10.2019

TAITEELLA ESIIN MÄNNISTÖN KAUNIIT JA KEHITETTÄVÄT KOHTEET

Akvarellisti Heli Ek järjestää Männistön asukastupa Mäntytuvalla työpajan alueen asukkaille 

Mäntytupa, Kalavalankatu 23 A 1, 70500 Kuopio

Perjantaina 25.10. klo 18-20
Lauantaina 26.10. klo 10-15
Sunnuntaina 27.10. klo 10-15

Näyttely noin kuukauden

Tulevana viikonloppuna Männistön, Itkonnniemen ja Linnanpellon asukkaat pääsevät terävöittämään näkökulmaansa omaan asuinympäristöönsä akvarellisti Heli Ekin työpajassa. Asukkaita kutsutaan nostamaan esiin kotinurkkiensa kauneimmat, tai ehkä pientä tai suurempaa laittoa vaativat kohteet. Mikä omassa asuinalueessa on ihaninta ja rakkainta, mikä tympeää tai surullista, mitä on vaikea ymmärtää. Havainnot tallennetaan akvarelleiksi paperille ja teoksista kootaan näyttely Mäntytuvalle noin kuukaudeksi.

Tapahtuma on suunnattu Männistön, Linnanpellon ja Itkonniemen asukkaille, niin aloittelijoille kuin aiemmin akvarellimaalausta harrastaneille. ja jotka ovat kiinnostuneet asuinalueensa kehittämisestä.

Työpaja on maksuton, mutta siihen vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Mukaan mahtuu 12 henkilöä ja ilmoittautua voi 6.10. alkaen Mäntytuvalle.

Työpaja on toteutettu yhteistyössä Mäntytuvan / Männistön asukasyhdistys, Kuopion kaupunki ja ev.lut seurakunta. Paha on osa Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry:n 10 vuotis juhlavuotta teemalla 10 vuotta – 10 hyvää tekoa. Myllyn juhlavuotta tukee Taiteen edistämiskeskus.

 


 


Myllyn torstaikahvit – Perjantai Spin Off 11.10.

Perjantaina 11.10. klo 18.00-19:30
Luovien alojen keskus Mylly, Niuvantie 4 C

Mylly on useamman vuoden järjestänyt torstaikahveja, jolloin kuka vain on voinnut piipahtaa Myllylle kahville. Kahvit ovat olleet myös sekä myllyläisten että muiden luovien alojen toimijoiden rento kohtauspaikka.

Juhlavuoden ensimmäiset kaikille avoimet Myllyn torstaikahvit (ja teet) järjestetään poikkeuksellisesti perjantaina Myllyn uusissa tiloissa ilta-aikaan.

Piipahda sumpille!

 


 


KANTTILAN KUKAT KIERTOON

Tiedote 23.9.2019

Kanttilan piha, Kuninkaankatu 15

Perjantaina 27.9. klo 14-18
Lauantaina 28.9. klo 10-16

Minna Canthin 175-vuotisjuhlien kunniaksi Kanttilan pihaa Kuopiossa on kukitettu kaupunkilaisten voimin. Ikkunoihin on ripustettu kuvia Kanttilassa työskennelleistä – taidetoimikunnan väkeä, taiteilijoita, kirjailijoita ja muita kulttuurihenkilöitä. Kummikirjailijoita kutsuttiin tuomaan omat lahjansa Minnalle. Muun muassa Sirpa Kähköseltä syntyi ryytikoppa tuoksuvine yrtteineen ja Jouni Tossavaiselta rampa kuusi kriittisine teksteineen. Pihatapahtumassa tulevana perjantaina ja lauantaina laitetaan kiertoon pihan satoa: kukkasia, yrttejä, siemeniä, kurpitsoita, kakkureseptejä ja kertomuksia. Tapahtuma on avoin kaikelle kansalle.

Koko kesän kestäneen ja pihan kokoisen taideteoksen on toteuttanut työryhmä Korpela-Kivimäki-Vuorikari.

Kanttilan kukat kiertoon -tapahtuma päättää heinäkuussa alkaneen Kanttilan kesäpiha -kokonaisuuden.  Kiitokset Kanttilan yhteisöllisestä puutarhasta kaikille osallistujille ja Kuopion kaupungille talkoista. Kesän opastetut kierrokset on toteuttanut Minna Canthin talo ry MC 175 juhlavuoden kunniaksi saadulla yhdistystuella. Päätöstapahtuma on osa Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry:n 10 vuotis juhlavuotta teemalla 10 vuotta – 10 hyvää tekoa. Myllyn juhlavuotta tukee Taiteen edistämiskeskus.

 


 


Mylly viettää juhlavuotta ja siirtyi uusiin tiloihin

Tiedote 30.8.2019

Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry täyttää tänä vuonna 10 vuotta!

Juhlavuoden vietto alkoi jo kesällä Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry:n vuostuisella kesänäyttelyllä sekä yhdistyksen jäsenten omilla produktioilla. Mylly on viime vuosina toteuttanut jäsennäyttelyitä Kuopion lisäksi myös muualla Itä-Suomessa. Tänä vuonna kesänäyttely järjestettiin Vuonislahdessa, Lieksassa, jonne Mylly sai kutsun Vuonislahden taiteilijatalo ry:ltä ja Vuonislahden kyläyhdistykseltä. Kesävieras -näyttelyyn osallistuu kymmenen Myllyn taiteilijaa ja se on esillä Vuonislahden kylätoimintakeskus Kukossa syyskuun loppuun saakka. Juhlavuosi jatkuu kesään 2020 saakka ja vuoden varrella on luvassa Myllyn taiteilijoiden työpajoja, tapahtumia, tempauksia ja näyttelyitä.

Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry on vuonna 2009 perustettu luovien alojen yhdistys, jonka pääasiallinen tehtävä on toimia luovan alan yhteisönä Kuopion alueella, ylläpitää luovien alojen keskusta, vuokrata luovien alojen toimijoille ja taiteilijoille edullisia työtiloja sekä näin luoda alueelle hyviä työskentelyedellytyksiä. Keväällä 2019 Mylly joutui luopumaan tiloistaan Kuopion keskustassa ja sai etsinnän jälkeen Kuopion kaupungilta vuokralle uudet tilat Savilahdesta, Harjulan sairaalan alueen historiallisesta Syrjälä-kiinteistöstä. Luovien alojen keskus on kymmenvuotisen olemmassaolonsa aikana muuttanut toimitilojaan neljä kertaa, ollen välillä myös ilman tiloja. Nykyisissä toimitiloissa työskentelee tällä hetkellä seitsemän taiteilijaa. Luovien alojen yhdistykseen kuuluu sen tiloissa työskentelevien lisäksi runsaasti taiteilijoita, luovan alan toimijoita ja taide- ja kulttuuriyhdistyksiä.

 


 


Punainen Lanka – Myllyn Jouluviikko 27.11.–3.12.2017

Luovien alojen keskus Myllyn taiteilijat tarjoavat kuopiolaisille vaihtoehtoisen joulutapahtuman. Punainen Lanka – Myllyn Jouluviikko järjestetään 27.11.–3.12.2017 Pop-Art galleria/myymälässä osoitteessa Asemakatu 28, Kuopio. Tapahtuma on avoinna joka päivä klo 11–19.

Punainen lanka – Myllyn Jouluviikko –tapahtumassa joulun tunnelmaan voi virittäytyä taiteen ja esitysten avulla. Mahdollista joulustressiä voi lievittää erilaisissa työpajoissa. Päivittäinen Joulu Open Stage mahdollistaa osallistujien luovuuden kukkimisen. Tapahtumasta löytyy taidetta ja designia myös ostettavaksi pukin konttiin. Päivittyvää ohjelmaa voi seurata Facebookista (Mylly – luovien alojen keskus) ja Instagramissa (Artmylly) #artmylly.


Mysteeri Mylly 25.8.2017 klo 18-24

Luovien alojen keskus Mylly osallistuu Kuopio juhlii -kaupunkijuhlaan 25.8.2017 teemalla Mysteeri Mylly. Tervetuloa paikan päälle kokemaan mysteerien ohjelma ja nauttimaan salaperäisestä tunnelmasta! Mysteeri Myllyn löydät Puijonkadun ja Asemakadun kulmasta (Asemakatu 28, Kuopio). Sen verran voinemme paljastaa etukäteen että ohjelmassa on ainakin:

SPACE BALLAD- yhteinen matka tilassa ja ajassa
Hengitä sisään
Hengitä ulos
Päästä irti
Jätä hyvästit
Täyty valolla
Sukella pimeään
Avaa Avaruus
Teetarjoilu koko illan!

RACHAEL KOZAK _ “WAY OF THE WHIP” . LIVE ACTION PAINTING WITH A SINGLETAIL WHIP.

Studio Kumma – tule kuvattavaksi kummaan valokuvausstudioon! Studio avoinna klo 18.30-21.30

Diva Benders presents Grease. Jokainen on rakkauden arvoinen ❤
Esitys on burleskia ja dragia.

Ohjelma tarkentuu vielä h-hetkeä kohden, seuraa päivityksiä Facebookin tapahtumasivulla!


Henkien Mylly – Mylly Summer Exhibition

Luovien alojen keskus Myllyn kesänäyttely, Henkien Mylly järjestetään tänä vuonna heinäkuussa Kuopion korttelimuseolla.

Museon piha-alueelle ja sen kahteen aittaan sijoittuva taidenäyttely peilaa yksilön erillistä ja yhteisöllistä kokemusta, kun yksin ja yhdessä, ja hetkellisesti menetetään olemisen pohja. Kun Mylly viime vuodenvaihteessa menetti toimitilat, jäivät lukuisat luovan alan tekijät ja taiteilijat Kuopiossa ilman työtiloja. Yhteisöllinen toiminta ei kuitenkaan katkennut. Yhtä pidettiin ja yhdessä kasvatettiin henkeä tulevaisuutta ajatellen. Toukokuun alusta Mylly löysi myös uudet tilat Kuopion keskustasta, missä taiteen tekeminen ja luova yhteisöllinen toiminta nyt täysipainoisesti jatkuu.

Yhteistyön hengessä paikallista idylliä. Kuopion kultturihistoriallisen museon ja Myllyn aikaisemmat kumppanuushankkeet johtivat luontevasti siihen, että Henkien Mylly –näyttely sijottuu Kuopion korttelimuseoon.

Myllyn kesänäyttelyyn osallistuu 15 kuopiolaista taiteilijaa teoksineen. Mukana on kuva-, tekstiili-, ympäristö- ja valokuvataidetta, installaatioita, ajatuksia, tunteita ja tuntemuksia.

Näyttelyssä ovat mukana

Eerika Jalasaho, Maijariitta Karhulahti, Kristiina Korpela, Leo Kosonen, Sinikka Kosonen, Ulla-Mari Lindström, Sanna Nissinen, Ulla Remes,Pasi Siipola, Anja Sollas, Katri Suonio, Elina Ström, Tiina Tanskanen, Arto Väisänen ja Tarja Wallius.

Kuopion korttelimuseo 1.7.-29.7. 2017,  ti-la 10-17
Sisäänpääsy korttelimuseon pääsymaksun hinnalla.