Mylly viettää juhlavuotta ja siirtyi uusiin tiloihin


Tiedote 30.8.2019

Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry täyttää tänä vuonna 10 vuotta!

Juhlavuoden vietto alkoi jo kesällä Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry:n vuostuisella kesänäyttelyllä sekä yhdistyksen jäsenten omilla produktioilla. Mylly on viime vuosina toteuttanut jäsennäyttelyitä Kuopion lisäksi myös muualla Itä-Suomessa. Tänä vuonna kesänäyttely järjestettiin Vuonislahdessa, Lieksassa, jonne Mylly sai kutsun Vuonislahden taiteilijatalo ry:ltä ja Vuonislahden kyläyhdistykseltä. Kesävieras -näyttelyyn osallistuu kymmenen Myllyn taiteilijaa ja se on esillä Vuonislahden kylätoimintakeskus Kukossa syyskuun loppuun saakka. Juhlavuosi jatkuu kesään 2020 saakka ja vuoden varrella on luvassa Myllyn taiteilijoiden työpajoja, tapahtumia, tempauksia ja näyttelyitä.

Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry on vuonna 2009 perustettu luovien alojen yhdistys, jonka pääasiallinen tehtävä on toimia luovan alan yhteisönä Kuopion alueella, ylläpitää luovien alojen keskusta, vuokrata luovien alojen toimijoille ja taiteilijoille edullisia työtiloja sekä näin luoda alueelle hyviä työskentelyedellytyksiä. Keväällä 2019 Mylly joutui luopumaan tiloistaan Kuopion keskustassa ja sai etsinnän jälkeen Kuopion kaupungilta vuokralle uudet tilat Savilahdesta, Harjulan sairaalan alueen historiallisesta Syrjälä-kiinteistöstä. Luovien alojen keskus on kymmenvuotisen olemmassaolonsa aikana muuttanut toimitilojaan neljä kertaa, ollen välillä myös ilman tiloja. Nykyisissä toimitiloissa työskentelee tällä hetkellä seitsemän taiteilijaa. Luovien alojen yhdistykseen kuuluu sen tiloissa työskentelevien lisäksi runsaasti taiteilijoita, luovan alan toimijoita ja taide- ja kulttuuriyhdistyksiä.